“You can’t use up creativity. The more you use, the more you have.”

Ideeën raken nooit op en zeker wanneer ik met verschillende projecten bezig ben, komen er alleen maar meer nieuwe ideeën bij. In mijn hoofd is het vaak een groot chaotisch feest met plannen, plaatjes, kleuren, to do lijsten, liedjes, uitvindingen en wensen.

Mijn naam is Jasmijn Collin, ik ben 37 jaar oud en ben een creatieve duizendpoot. Tekenen, knutselen en illustreren zijn altijd grote hobby’s van mij geweest. Daarnaast ben ik sociaal en maatschappelijk betrokken. Mijn achtergrond ligt dan ook in de hulpverlening. Na mijn studie maatschappelijke werk heb ik ruim 11 jaar bij de reclassering als toezichthouder gewerkt, waar ik mensen heb begeleid om hun leven weer op de rails te krijgen om nieuwe justitiecontacten te voorkomen. Ook zet ik mij als hoofdleiding en lid van het bestuur al jaren in voor SJOK (Stichting Jongeren Op Kamp), een vrijwilligersorganisatie die vakanties organiseert voor mensen met een beperking. Dit soort maatschappelijke projecten passen mij goed, het plannen en organiseren van activiteiten vind ik een heerlijke bezigheid.

Ook al ligt mijn hart in de hulpverlening, ik had het gevoel dat ik meer met mijn creatieve kant en fantasierijke plannen in mijn hoofd wilde doen. Want creativiteit zit in mijn bloed. Vanwege deze groeiende wens heb ik in 2019 besloten om het roer volledig om te gooien en ben ik mijn eigen bedrijf VanJasmijn gestart. Een spannende en uitdagende stap wat ontzettend goed voelt. Eindelijk heb ik de vrijheid om met mijn bedrijf met mijn ideeën aan de slag te gaan en meer tijd te besteden aan illustreren. Mijn grootste wens is om mijn twee passies met elkaar te combineren in mooie projecten – maatschappelijk betrokken ondernemen binnen de creatieve sector.

“Creativiteit is zien wat iedereen ziet, maar doen wat niemand doet”

Op de website toon ik je mijn illustratiewerk, geef ik je inspiratie om jou de mogelijkheden te laten zien voor gepersonaliseerde kaarten, logo’s, muurtekeningen, wegwijzerborden en nog veel meer. Ik teken namelijk op vrijwel alle soorten ondergronden. Daarnaast verzorg ik ook creatieve activiteiten, van kinderpartijtjes met een tekenles tot workshops over handlettering. Ik ben ook de bedenker van ‘De kleine tekenaar’, tekenkaarten boordevol tekeninspiratie voor kinderen. Neem dus zeker ook een kijkje bij ‘De kleine tekenaar’ en in de webshop. 

Mijn missie is jong en oud, creatief of niet, te inspireren met illustraties en creatieve activiteiten!

 

VanJasmijn-logo

Volg VanJasmijn ook op instagram!