Ik ben Jasmijn, van VanJasmijn en ik ben de bedenker van ‘De kleine tekenaar’, tekenles- en inspiratie voor kinderen doormiddel van tekenkaarten met simpele instructies. Mijn missie is, om iedereen aan het tekenen te krijgen!

Wist je dat er duizenden jaren geleden al werd getekend? Niet op papier zoals wij dat nu doen, maar op rotsen en stenen. Er werd sap van planten gebruikt of bloed van dieren om de rotsen te beschilderen. De afbeeldingen hadden vaak te maken met het jagen en verzamelen wat zij in die tijd deden. Een paar 100 jaar verder werd houtskool gebruikt om te tekenen, iets wat door veel tekenaars nog steeds met veel liefde wordt gebruikt! Na de ganzenveer en de inkt kwamen ook de grafietpotloden. Tekenen is dus een ouderwetse ambacht!

Als kind krijg je al snel een potlood in je kleine knuistjes gestopt. De eerste krassen op papier zijn een feit! De krassen veranderen steeds meer in rondjes, vierkanten en andere fantasievormen en er ontstaan op een gegeven moment herkenbare afbeeldingen. Vaak wordt de hele familie uitgebeeld in aardappelhoofden, harken en olifantenoren. 

Het vasthouden van je potlood of pen, iets bedenken in je hoofd en dat vervolgens op papier krijgen. Hoe vaker je tekent, hoe beter je bijvoorbeeld verhoudingen kunt inschatten en je hand-oog coördinatie verbeterd. Uit onderzoek is ook gebleken dat door te tekenen je herinneringen en opgedane ervaringen goed worden opgeslagen in je hoofd. Nou zijn er nog veel meer biologische en neurologische redenen te noemen, maar eigenlijk is het veel belangrijker dat tekenen gewoon heel leuk is!

Soms heb je als kind wel zin om te tekenen, maar ontbreekt het aan inspiratie. Ook als ouder heb je niet altijd zin of tijd om met je kind samen te gaan tekenen. De tekenkaarten van ‘De kleine tekenaar’ met instructies zijn dan een uitkomst. Naast kleine illustraties leer je ook mooie of juist stoere letters te tekenen. Uiteraard is er in de digitale wereld ontzettend veel te vinden aan tekeninspiratie, maar het werkt gewoon heel goed en prettig om de voorbeelden en ideeën voor je te zien op papier. Daarom wordt ‘De kleine tekenaar’ op mooi, wit karton afgedrukt. In de gratis instructievideo’s die hier te vinden zijn, krijgen de kleine tekenaars nog extra tips en ideeen. Daar krijg je toch gewoon zin van om te gaan tekenen! 

De tekenkaarten zijn te vinden in de webshop. Veel tekenplezier!  

 

Volg ‘De kleine tekenaar’ op instagram voor de laatste nieuwtjes